Vi må gjerne dyrke dagens United-stjerner, men vi må aldri, aldri glemme klubbens rikholdige historie, og minst av alt den mørkeste dagen av dem alle.

Blant julekortene i desember lå det ved et brev. 

«Dear Lars. I am sorry to tell you that Peter recently passed away. He got an aggressive form for Alzheimer, and sadly he suffered before he got peace. Kind regards, Ann.”

Ann er Ann Berry og Peter var bror av Johnny Berry. Og med det er enda et tidsvitne til München-tragedien borte.

Peter ble for noen år siden presentert i et stort intervju her i United-Supporteren. Han fortalte at da han besøkte broren på sykehuset i München klarte han ikke en gang å skjelne at det var et menneske som lå der.

Også Ron Cope døde i 2016. Før den skjebnesvangre reisen til Beograd sto Cope reiseklar i Uniteds berømte klubb-blazer. I ellevte time fikk han beskjed om at Geoff Bent skulle dra i stedet.

Fra å være forbannet for at han ikke fikk reise, og fast bestemt på å ta et oppvaskmøte med Matt Busby, ble Cope en knust ung mann med skyldfølelser.

«Det drøyde veldig, veldig lenge før jeg klarte å snakke med Marion (Geoff Bents kone), og det gikk seks, syv måneder før jeg klarte å sove gjennom en hel natt.»

Cope sa også at folk ikke fatter omfanget av bragden det var å få klubben på fote igjen. «Hvordan United i det hele tatt overlevde er ikke til å forstå.»

"De som så dem påstår at United kunne tatt den tredje strake ligapokalen i 1958 og regjert i mange år. Ja, kanskje vunnet The Treble 41 år før Alex Ferguson, Ole Gunnar Solskjær & Co. klarte bragden.

LOGG INN ELLER BLI MEDLEM FOR Å LESE HELE DENNE SAKEN

Bli betalende medlem

Er du allerede medlem?

← Tilbake